Pesto de busuioc

de RuxyRux in Clasice, 31 Oct 2011 | 8155 vizualizari

 

Un pesto delicios facut din busuioc proaspat, cu aroma divina...am ales sa prepar acest pesto dupa reteta lui Jamie Oliver , inlocuind semintele de pin( care nu imi plac) cu seminte de floarea soarelui prajite in casa si renuntand la parmezan.

 

INGREDIENTE

  • un  bol plin cu busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • un praf de sare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 linguri seminte de floarea soarelui( miez prajit usor)
  • 1/4 catel de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto de busuioc:

Acest pesto se face din busuioc foarte proaspat.

Busuiocul se spala si se pune la mixer( robot) cu un sfert de catel de usturoi. Jamie recomanda prepararea unui pesto cu aroma mai puternica la mojar.

Se adauga si semintele si apoi putin cate putin uleiul. Se pune si zeama de lamaie, apoi praful de sare si  mixam foarte bine pana se leaga sosul. Daca mai este nevoie mai adaugam putin ulei.

 Merge foarte bine cu paste, peste, gratar si legume.

Am preferat sa nu pun parmezan( Jamie pune o mana plina de parmezan ras), astfel ca am obtinut un pesto mult mai sanatos( stiati ca parmezanul este cel mai acid aliment din lume?)

 

TIPS-URI

1

Alegeti busuioc proaspat frumos si fara pete 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

15.11.2011, 21:14

Lia multumesc mult

Mitinita 1

03.12.2011, 23:15

mai am cateva frunze pe balcon,ia sa le incerc la mojar sa vad diferenta

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:21

Placeee mult busuiocul...are o aroma...mmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi